Torelló aconsegueix unes excel·lents puntuacions a llista Parker

Resum de les puntuacions Robert Parker 2022 obtingudes per Torelló Viticultors

A finals de setembre, Luis Gutiérrez, tastador de vins espanyols per a Robert Parker, va publicar el seu article sobre els vins de Catalunya. En el seu informe, també s’inclouen les puntuacions dels vins que tots els cellers estaven esperant. A Torelló estem molt satisfets i orgullosos dels resultats obtinguts, els 9 vins i corpinnats tastats han aconseguit entre 90 i 96 punts.

Els vins que han aconseguit entre 90 punts i 95 punts són considerats per la guia com “excel·lents, d’un caràcter i complexitat excepcional, són uns vins genials”.

I els que han aconseguit entre els 96 punts i els 100 punts són considerats “un vi extraordinari amb caràcter profund i complex, desplegant tots els seus atributs que s’esperen d’un vi clàssic, segons la seva varietat. Vins d’aquest calibre mereixen un esforç especial per trobar-los, comprar-los i consumir-los”.

Puntuació Torelló Collection 2011 Robert Parker 2022

Destaca el Torelló Collection 2011, amb 96 punts del que Luís Gutiérrez diu:

El limitat Collection 2011 va ser elaborat com un cupatge de les tres varietats tradicionals, amb una llarga criança en ampolla (més de 10 anys) i en aquest temps el vi va desenvolupar molta complexitat aromàtica, molta ametlla (torrada i verda), una nota fumada i tocs de massa de pa i brioix, amb una textura de vellut amb petites bombolles i gran delicadesa. Aquesta és la tercera collita d’aquest vi

Gran Torelló Grandes Añadas 2013 Puntuacions Robert Parker 2022

També rep elogis especials el Gran Torelló Grandes Añadas 2013 que estarà disponible a partir de gener 2023:

M’encanta el magnífic, complex, auster i matisat Gran Torelló Grandes Añadas 2023. És un vi magnífic que té bombolles, una delicada sensació bombollejant al final, després de molt de temps en ampolla. Té untuositat, força i elegància, complexitat i profunditat. Hauria de tenir llarga vida. Té una bonica nota amarga al final. Esta marcat per la llarga criança, un bonic equilibri entre oxidació, bombolles i acidesa.”

50 Lliures 2021 Robert Parker 2022

Finalment ens fa especial il·lusió els 91 punts del nostre vi blanc ecològic 50 Lliures, que és la seva segona anyada, del que Luis Gutiérrez destaca:

Es un nou Xarel·lo que en nas és balsàmic i té notes de fulla de llorer, varietal amb elegància i complexitat. Conté una mescla de de vins fermentats en acer inoxidable, roure, àmfora, damajoana i ou de ciment, que li dona complexitat i profunditat. Esta equilibrat i té un paladar suau amb sabors picants, amb personalitat. A punt per beure però encara podria guanyar més en ampolla”.

2023-03-08T15:31:28+00:00
Go to Top