Ampolla i caixa de vi escumós Torelló Collection Brut Nature 2009 vista frontal
ARCHIVOS MENSUALES: agost 2016
Publicado el agost 15 2016

Homenatge a Francesc Torelló

Torelló Collection 2009, un homenatge a Francesc Torelló

Fundador de Torelló Viticultors, qui, el 1951 va iniciar l’elaboració de vi escumós de qualitat a la masia Can Martí.

Un membre de la família Torelló subjecta una ampolla de vi Torelló Collection 2009.

Gener 2020

Elaborat amb raïm de les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada de ceps propis de la Finca Can Martí, es tracta d’un escumós Brut Nature amb 10 anys de criança en ampolla. Un homenatge a Francesc Torelló Casanovas, fundador de Torelló Viticultors, qui, el 1951 va iniciar l’elaboració de vi escumós de qualitat a la masia Can Martí.

Torelló Collection 2009 és l’evolució en el temps del Torelló Brut Nature 2009. Una col·lecció d’enoteca de 515 ampolles de 75 cl i 50 màgnum a les quals se’ls ha donat 10 anys de criança. En el seu dia, aquesta anyada 2009, va ser mereixedora del prestigiós premi International Wine Challenge (IWC) com a Millor Escumós de l’Any, raó per la qual es van conservar ampolles en criança de diferents anyades que confirmen el seu gran potencial d’envelliment i enriquiment en sabors i aromes.

Luis Gutiérrez, tastador de Robert Parker per a The Wine Advocate, li ha atorgat 94 punts recentment i afegeix: “el nou Collection 2009 és un degollament tardà del Torelló Tradicional Brut Nature que ha madurat prop de 10 anys. És un escumós complex i subtil amb una molt llarga criança que imparteix notes fumades i de brioix i una textura cremosa amb gran finor. Hauria de durar bé en ampolla. Al Paco de la Rosa Torelló li agrada pensar del mateix que és un gran vi que té bombolles. Això té una dimensió extra de complexitat i matís que és remarcable”.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top