El Celler

En diverses caves subterrànies del nostre celler, romanen les ampolles d’escumosos , reposant i enriquint els seus sabors i qualitats

Imatge on es poden veure les caves subterrànies que ocupen mes de 5.500m2

5.500 m2 de caves, on en l’obscuritat i a temperatura controlada, descansen dos milions d’ampolles.

Torelló només elabora vins escumosos de llarga criança, vins blancs, rosats i negres DO Penedès i oli d’oliva verge extra. Els escumosos Corpinnat de Torelló tenen entre dos i deu anys de criança.

Imatge d'un dels racons del celler on hi descansen les ampolles amb un rètol a la pared que hi diu ENOTECA TORELLÓ

Com el seu nom indica ENO (del grec “oinos” vi) + TECA (del grec “theke”, lloc on s’emmagatzema algo), una enoteca és un lloc on es guarda alguna cosa, en aquest cas vi.

L’Enoteca Torelló reuneix una selecció dels nostres vins escumosos Corpinnat, de les anyades més antigues i de diferents formats. Es guarden ampolles del Torelló Collection, Gran Torelló, Torelló 225 i Finca Can Martí.

Barriques on hi descansen els diferents vins i escumosos al celler

En una sala del nostre celler a una temperatura i humitat controlades, reposa el vi negre Raimonda, en botes de roure francès (Allier i Limousine) i roure americà que elaborem des de 1998, recuperant així una ancestral tradició familiar.

En una altra sala del nostre celler s’elabora el vi blanc Crisalys (xarel.lo), criat en barriques de roure francés i el Gran Crisalys (xarel.lo i chardonnay), criat en barrica francesa.

Pupitres on es duu a terme el remogut manual de les ampolles al celler de Torelló

Després de la criança es porta a terme, el remogut manual de les ampolles en pupitres per a desplaçar els sediments fins al seu coll.

Quan l’escumós acaba la seva criança, serà moment de dur a terme el desgorjat, que consisteix a extreure els llevats que queden dins de l’ampolla després d’haver realitzat la segona fermentació. És l’última acció que es duu a terme en el procés d’elaboració d’un vi escumós. Torelló incorpora la data de desgorjat en les contra-etiquetes, amb indicació de mes i any. Així es pretén donar més informació al consumidor.

L’Enoteca és també un espai per al tast, per gaudir d’ampolles d’antigues collites i també un lloc de reflexió, on aprendre i debatre sobre el món del vi escumós de qualitat.