La Verema

Els vins i escumosos Torelló s’elaboren amb un principal objectiu: la cura de les vinyes, amb exigència i passió, garantia de la qualitat futura. Per aquesta raó es limita la producció de la vinya mitjançant la poda d’hivern i la poda verda de la primavera, aconseguint concentrar les propietats del raïm, el seu millor aireig i insolació, així com el fet de regular el seu creixement.

Veremadors recol·lectant manualment el raïm

Recol·lecta

Es recol·lecta manualment el raïm en el seu punt òptim de maduració, per a aconseguir un perfecte equilibri entre el sucre i l’acidesa del mateix.

S’ensenya als veremadors per a que rebutgin aquells grans o gotims que poguessin no presentar bon estat.

Caixes de 25kg de color taronja clar per transportar el raïm

Transport

Es transporta el raïm des de les vinyes a les premses en petits remolcs o caixes de 25 kg, en menys de 15 minuts, evitant així la seva oxidació i/o fermentació espontània

Màquina de premsar realitzant la premsa del raïm

Premses

Les nostres premses compten amb tecnologia Inertys, un sistema que protegeix el most de l’oxidació durant la fase del premsat del raïm i confereix al futur vi un suplement qualitatiu indiscutible en el seu aroma i color. Aquest sistema també permet reduir l’addició d’SO2 abans de la fermentació, reduint la concentració de sulfits en el vi.

Equipament de fermentació d'acer inoxidable

Instal·lacions

L’acer inoxidable està present a totes les instal·lacions en contacte amb el raïm, per la seva asèpsia i la seva facilitat de neteja, des dels remolcs/bolquet, la tremuja de recepció del raïm, els tubs de circulació de pasta, most i vi, les premses i bombes, i l’equipament de fermentació, fins a l’equipament de fred.