Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el octubre 27 2022

Torelló aconsegueix unes excel·lents puntuacions a llista Parker

Torelló aconsegueix unes excel·lents puntuacions a llista Parker

A finals de setembre, Luis Gutiérrez, tastador de vins espanyols per a Robert Parker, va publicar el seu article sobre els vins de Catalunya. En el seu informe, també s’inclouen les puntuacions dels vins que tots els cellers estaven esperant. A Torelló estem molt satisfets i orgullosos dels resultats obtinguts, els 9 vins i corpinnats tastats han aconseguit entre 90 i 96 punts.

Els vins que han aconseguit entre 90 punts i 95 punts són considerats per la guia com “excel·lents, d’un caràcter i complexitat excepcional, són uns vins genials”.

I els que han aconseguit entre els 96 punts i els 100 punts són considerats “un vi extraordinari amb caràcter profund i complex, desplegant tots els seus atributs que s’esperen d’un vi clàssic, segons la seva varietat. Vins d’aquest calibre mereixen un esforç especial per trobar-los, comprar-los i consumir-los”.

Destaca el Torelló Collection 2011, amb 96 punts del que Luís Gutiérrez diu:

El limitat Collection 2011 va ser elaborat com un cupatge de les tres varietats tradicionals, amb una llarga criança en ampolla (més de 10 anys) i en aquest temps el vi va desenvolupar molta complexitat aromàtica, molta ametlla (torrada i verda), una nota fumada i tocs de massa de pa i brioix, amb una textura de vellut amb petites bombolles i gran delicadesa. Aquesta és la tercera collita d’aquest vi

També rep elogis especials el Gran Torelló Grandes Añadas 2013 que estarà disponible a partir de gener 2023:

M’encanta el magnífic, complex, auster i matisat Gran Torelló Grandes Añadas 2023. És un vi magnífic que té bombolles, una delicada sensació bombollejant al final, després de molt de temps en ampolla. Té untuositat, força i elegància, complexitat i profunditat. Hauria de tenir llarga vida. Té una bonica nota amarga al final. Esta marcat per la llarga criança, un bonic equilibri entre oxidació, bombolles i acidesa.”

Finalment ens fa especial il·lusió els 91 punts del nostre vi blanc ecològic 50 Lliures, que és la seva segona anyada, del que Luis Gutiérrez destaca:

Es un nou Xarel·lo que en nas és balsàmic i té notes de fulla de llorer, varietal amb elegància i complexitat. Conté una mescla de de vins fermentats en acer inoxidable, roure, àmfora, damajoana i ou de ciment, que li dona complexitat i profunditat. Esta equilibrat i té un paladar suau amb sabors picants, amb personalitat. A punt per beure però encara podria guanyar més en ampolla”.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top