Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el març 15 2024

Torelló renova el compromís de sostenibilitat amb el segell Biosphere

Torelló renova el segell biosphere

Torelló renova el segell biosphere

En els últims dies, hem rebut la renovació del segell Biosphere, reconeixement que certifica que a Torelló elaborem vins i escumosos Corpinnat i duem a terme l’enoturisme respectant un model responsable amb la societat i el medi ambient. Aquest és el segon any que es rep aquesta distinció que any rere any, demana uns compliments i millores per treballar més alineats amb la sostenibilitat.

Millores d’enguany pel segell Biosphere

Enguany una d’aquestes millores que hem presentat ha sigut el càlcul de la petjada de carboni. Mitjançant l’eina ScopeCO2 i una acurada metodologia de recollida de dades, podem començar a recollir la informació significativa de la nostra petjada de carboni i podem estudiar com reduir el seu impacte mediambiental. Aquesta millora passarà a ser un requeriment que anualment haurem d’anar complimentant per tal d’obtenir la renovació del segell Biosphere.

Altres millores Biosphere d’altres anys

En l’anterior any, es va començar a treballar en diferents compliments de la certificació Biosphere, que enguany s’han tornat a avaluar, com per exemple:

  • Implementació de diferents eines per una millora de l’estalvi d’aigua.
  • Millora de l’estalvi energètic.
  • Prevenció de la contaminació lumínica.
  • Identificació, gestió i classificació de residus.
  • Estudi i preservació de la biodiversitat de la Finca Can Martí.
  • Foment de bones pràctiques saludables dirigides a la nostra plantilla i als diferents enoturistes que ens visiten.

Què és el segell Biosphere?

El segell Biosphere està dissenyat per l’Institut de Turisme Responsable ITR, organisme independent creat l’any 1995 per impulsar accions i programes de desenvolupament sostenible. Biosphere està alineat amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, agenda que engloba 169 metes de desenvolupament sostenible.

El compromís de Torelló amb Biosphere

Sostenibilitat i cultiu ecològic són dos termes importants per a la nostra activitat com a viticultors i elaboradors de vins i escumosos Corpinnat. Per aquest motiu Torelló es compromet a treballar per la sostenibilitat de la nostra Finca Can Martí i del nostre celler, i poder viure en un món millor.