Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el mayo 10 2023

Plantem 2800 ceps de Malvasia – Subirat Parent.

Plantem 2800 ceps de Malvasia – Subirat Parent.

Durant aquests últims dies, d’un ambient intensament primaveral i unes temperatures molt altes, el nostre equip de viticultura ha tingut molta feina a la vinya. La primavera és una de les estacions amb més activitat a la nostra Finca Can Martí. Col·locar feromones per evitar plagues, aplicar diferents tractaments a la vinya, llaurar, abonar… són algunes de les nostres activitats que desenvolupem aquests dies primaverals.

Totes aquestes feines poden determinar la collita d’enguany. Però n’hi ha una que encara pot determinar les futures veremes del nostre celler: la plantació d’una vinya. En els últims dies, l’equip de viticultura ha plantat prop de 2800 ceps de la varietat Malvasia (Subirat Parent), a la vinya del Jep. Aquesta vinya, com totes les altres de la nostra propietat, està situada dins de la nostra Finca Can Martí. Té una extensió de terreny de 1,28 h, amb un sòl argilós i calcari.

La Subirat Parent és una varietat de la família de les Malvasies. És molt aromàtica i ens dona vins frescos, florals, sensuals i perfumats. Des de fa molts anys se sap que és una varietat que resisteix bé la sequera. El 1919 es van realitzar uns estudis publicats en el llibre “Experimentos en la Enológica de Vilafranca” on es deia que la Subirat Parent és una de les varietats que millor ha resistit la sequera.  En el context de falta de pluges que estem patint, i que podrem patir en un futur, la Subirat Parent és una varietat que ens pot ajudar molt.

Dos dels nostres vins porten Malvasia dins el seu cupatge. El blanc Malvarel·lo, és un cupatge de Malvasia i Xarel·lo, com delata el seu nom. El Rosa d’Abril és un cupatge de Malvasia, Macabeu i Sirah. Aquests vins estan acollits a la D.O. Penedès.

Disposar de vinyes pròpies ens permet decidir les varietats que volem plantar. Cultivar aquestes vinyes, seguint els preceptes de l’Agricultura Ecològica, ens permet tenir el màxim control de les nostres vinyes. I una verema manual i una vinificació 100% en el mateix celler, és un dels segells característics dels vins i corpinnats Torelló.

Go to Top