Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el febrero 23 2023

Torelló acredita el seu compromís per la sostenibilitat amb la certificació Biosphere

Torelló acredita el seu compromís per la sostenibilitat amb la certificació Biosphere

Amb molta satisfacció us anunciem que, aquesta setmana, Torelló Viticultors ha rebut la certificació Biosphere, certificació que acredita el compromís internacional que estem adquirint per millorar la sostenibilitat del nostre planeta.

La certificació Biosphere és un sistema integral de gestió, reconeixement i certificació d’un territori, destí turístic, empresa, servei o producte, que s’aconsegueix mitjançant un acompanyament i assessorament de diferents professionals.

Durant el 2022 Torelló ha estat treballant per tal de revisar i millorar diferents processos de sostenibilitat. Alguns d’aquests processos revisats, han sigut els següents:

  • Implementació de diferents eines per una millora de l’estalvi de l’aigua.
  • Millora de l’estalvi energètic.
  • Prevenció de la contaminació lumínica.
  • Identificació, gestió i classificació de residus.
  • Estudi i preservació de la biodiversitat de la Finca Can Martí.
  • Foment de bones pràctiques saludables dirigides a la nostra plantilla i a enoturistes que ens visiten.

Aquesta distinció va néixer de la mà de l’Institut de Turisme Responsable (RTI), organisme internacional que promou des de fa més de 20 anys una nova forma de turisme sostenible. El RTI va dissenyar el segell Biosphere per poder certificar la metodologia de Sistema de Turisme Responsable, procediment dissenyat pel mateix institut que mesura el grau de sostenibilitat d’un emplaçament, institució o empresa.

A més, per poder dotar-li d’un valor internacional, Biosphere és la primera certificació en sostenibilitat, en l’àmbit mundial, alineada amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides, agenda que engloba 169 metes i 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Sostenibilitat i cultiu ecològic, són dos eixos fonamentals de la nostra activitat com a viticultors i elaboradors de vins i escumosos Corpinnat. El fruit del treball de tots aquests anys i d’aquests últims mesos, ha sigut aconseguir la certificació de compromís Biosphere, certificació que s’anirà renovant any rere any, amb una única finalitat: millorar la sostenibilitat del nostre celler i de la nostra Finca Can Martí, amb l’objectiu de col·laborar a construir un món millor.

Go to Top