Publicado por: haresh
Publicado el gener 4 2022

La poda d’hivern a les vinyes de Can Martí

La poda d’hivern a les vinyes de Can Martí

Poda d'hivern a les vinyes de Can Martí

Novembre 2021

En els pròxims mesos es podaran les 90 hectàrees de vinya a Torelló Viticultors

Ja hem iniciat la poda d’hivern a la finca Can Martí. L’equip de vinya va començar el 15 de novembre a podar les 90 hectàrees de vinya ecològica, feina que s’allargarà durant els pròxims tres mesos, aproximadament.

La poda d’hivern comença quan han caigut les últimes fulles dels ceps, que és quan ja han agafat tots els nutrients de la planta. La finalitat de la poda és limitar el creixement del cep, concentrant i equilibrant la saba i els nutrients, amb l’objectiu de millorar-ne el rendiment i qualitat del raïm. A més, així unifiquem la planta en un espai i facilitem el treball de l’equip de la vinya.

A la finca Can Martí podem primer els ceps vells i després els joves. A les parcel·les on sabem que habitualment afecten més les glaçades, es fa la poda més tard, per no estimular la brotació abans d’hora i que no els afectin les congelacions. Mai realitzem la poda quan la planta està mullada, per a evitar les malalties de la fusta, i sempre ajustem el tall, ja que reduint-ho evitem l’entrada de fongs.

Intentem cuidar al màxim els ceps, duent a terme sempre una poda respectuosa amb la vinya.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top