Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el novembre 9 2023

Oriol Balaguer: “Maridar el nostre Panettone amb els vostres corpinnats bruts, és una delícia”

Toni

Toni de la Rosa Torelló i Oriol Balaguer

L’Oriol Balaguer és un gran amic de Torelló, fa molts anys que tenim la sort de col·laborar amb aquest pastisser català de prestigi mundial i apassionat de la gastronomia dolça.

Oriol, al llarg de la teva trajectòria has treballat a moltes pastisseries de tot el país i de Bèlgica, però com es treballa 7 anys amb el gran Ferran Adrià?

Doncs la veritat que el fet d’haver treballat al Bulli amb el Ferran i tot l’equip va ser una experiència increïble. Va ser un abans i un després a la meva carrera, on  vàrem aprendre a qüestionar-ho tot, i on vaig conèixer la creativitat i innovació en estat pur. Això va ser treballar amb el Ferran.

Com dèiem després de passar per diverses pastisseries vas engegar el teu projecte propi ja fa 20 anys en diverses xocolateries i pastisseries a Barcelona i a Madrid…

El meu somni de petit era tenir una marca, des de ben petit li vaig dir a la meva Mare, vull ser pastisser, i ella em va dir doncs has d’anar a viure a Barcelona. Aleshores vaig començar a estudiar aquest món preciós de la pastisseria, anys de formació i de treballar a diferents llocs  per poder tenir els màxims coneixements per obrir el  meu negoci  fa ja 20 anys, on vàrem començar amb un petit obrador amb la Marta, la meva dona i partir d´aquell any, juny del 2002 va començar la nostra història empresarial i que al llarg dels anys hem obert botigues a Barcelona i Madrid.

A nosaltres ens encanta maridar el teu panettone amb els nostres corpinnats bruts… Aquest panettone és un festival!

El món de la fermentació és una de les nostres passions i el panettone és una de les signatures de la casa, que els nostres clients adoren. Maridar-lo amb els vostres corpinats bruts com feu és una delícia, és una combinació impecable, un plaer gastronòmic.

I els bombons amb el Marc i vins dolços. De fet, fa uns anys ens vas fer uns bombons farcits de Marc…

Si ja fa bastants anys que teníem uns bombons amb el vostre Marc i xocolata negra 70% cacau Veneçuela. La veritat que va tenir molt èxit, aquests bombons eren els més gurmets que teníem a la carta. Ara m´estàs fent pensar a tornar-lo a fer.

Digues 3 vins que t’agradin molt (que no siguin de Torelló)

  • Blanc: Tayaimgut.
  • Negre: Hombre bala.
  • Negre: Galiinas y focas.

Moltes gràcies!