Publicado por: Claudia Satorre
Publicado el març 10 2020

La verema de 2019

La verema 2019 a Torelló Viticultors

La verema nº 67 des que vam elaborar la primera ampolla de vi escumós a Torelló, ve marcada per una molt bona qualitat.

Fotografia amb els quatre diferents tipus de raïm de la verema 2019

Gener 2020

La verema nº 67, des que vam elaborar la primera ampolla de vi escumós a Torelló, ve marcada per una molt bona qualitat.  “Sens dubte, una de les millors collites dels últims anys”, en paraules d’en Paco de la Rosa i Torelló i d’en Jaume Farreny, enòlegs de la casa.

La verema es va iniciar el dissabte 17 d’agost, uns dies més tard que l’any anterior, amb les varietats més primerenques i va finalitzar el 20 de setembre, amb la parellada. Més d’un mes de verema! Encara quedaran per collir uns quants quilos de xarel.lo i merlot, de verema tardana, utilitzats per a elaborar els vins dolços naturals Vittios. Començar més tard afavoreix un grau de maduració i acidesa del raïm, òptims.

2019 ha estat un any en general sec, amb dues onades de calor molt intenses a l’estiu i unes pluges a finals de juliol, agost i a principis de setembre, molt ben rebudes. D’octubre de 2018 a setembre de 2019 es van recollir 627 mm de pluja.

El raïm ecològic veremat (90 hectàrees) de les 11 varietats que cultivem a la nostra finca Can Martí, ha tingut un estat sanitari perfecte i una quantitat similar a la de l’any passat. La collita es va fer manual, en caixes de 25 kg o en petits remolcs de 2.500kg, i el transport al celler i premsat, van ser immediats.

Els vins resultants de la collita, per a elaborar blancs, rosats i negre DO Penedès, es caracteritzen per ser afruitats i d’intensitat romática, i com a vi base per a Corpinnat, atorguen una molt bona acidesa, que ens permetrà elaborar escumosos de llarga criança.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top