Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el febrer 29 2024

Bones puntuacions en l’informe 2024 de Tim Atkin

Imatge dels dos informes de Tim Atkin 2024

Informe Tim Atkin 2024

El passat dimecres 7 de febrer, en el marc de la Barcelona Wine Week 2024, el Master of Wine britànic Tim Atkin, va presentar l’informe 2024 sobre els vins catalans. Aquest informe està dividit en 2 subinformes, un per vins escumosos i un altre per vins tranquils. L’informe dels vins escumosos, anomenat “Catalunya 2024 Sparkling Wine Special report”  ha estat realitzat per Tom Hewson, crític de vins i músic britànic. I l’informe dels vins tranquils, anomenat “Catalunya 2024 Special Report” ha estat redactat pel divulgador, jutge de vins a l’International Wine Challenge i diplomat WSET finlandès Fintan Kerr.

Les puntuacions dels vins escumosos corpinnat de Torelló al Catalunya 2024 Sparkling Wine Special Report

Torelló Viticultors va presentar un total de cinc vins escumosos corpinnats i va obtenir les següents puntuacions:

  • Torelló Collection 2012 Brut Nature 92 punts.
  • Gran Torelló 2015 Brut Nature 92 punts.
  • Torelló 225 2018 Brut Nature 93 punts.
  • Torelló Finca Can Martí 2018 Brut 91 punts.
  • Torelló Brut Reserva 2019 90 punts.

Aquests vins escumosos van ser tastats per Tom Hewson.

Les puntuacions dels vins de la D.O. Penedès de Torelló Viticultors al Catalunya 2024 Special Report

Torelló Viticultors va presentar dos vins de la D.O. Penedès i va obtenir les següents puntuacions:

  • Torelló 50 Lliures 2022 91 punts.
  • Torelló Gran Crisalys 2022 91 punts.

Aquests vins de la D.O. Penedès van ser tastats per Fintan Kerr.

Qui és Tim Atkin?

Tim Atkin és un escriptor de vins reconegut i Master of Wine, amb més de 38 anys d’experiència en la indústria del vi. Col·labora en diverses publicacions relacionades amb el món del vi com, Harpers, Decanter, The World of Fine i The Drinks Business. És reconegut com un dels “Tres homes del Vi” i també és copresident del International Wine Challenge, un dels concursos de tasts a cegues més estrictes del món. Al llarg de la seva trajectòria, ha sigut premiat amb més de 30 premis per la seva destacada tasca periodística i fotogràfica en l’àmbit vitivinícola.

Qui és Tom Hewson?

Tom Hewson és un escriptor  i un apassionat dels vins escumosos, corresponsal de Champagne per a la revista Decanter i Decanter Premium, i autor d’Informes Especials (sobre Champagne, vi escumós anglès i vi escumós) per a Tim Atkin Master of Wine i altres publicacions. També és músic de Jazz.

Qui és Fintan Kerr?

Fintan Kerr és un escriptor sobre vins, divulgador de vins i fundador de Wine Cuentista. És Diploma WSET. La seva gran passió és aprendre i compartir coneixement del món del vi. És jutge de vins de la International Wine Challenge i escriptor d’articles de vins per a diferents mitjans especialitzats en vins.