Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el febrer 26 2024

La copa Riedel es un element diferencial en una degustació

Paco de la Rosa Torelló tastant amb Copa Riedel

Paco de la Rosa Torelló tastant amb Copa Riedel

El vi i la vinya han estat presents a Catalunya des de l’antiguitat i fins avui dia. Amb l’objectiu de donar a conèixer aquest passat i alhora els vins, avui explorarem amb els nostres sentits la importància de l’anàlisi visual, la identificació d’aromes i la percepció del gust tot posant-ho en pràctica amb el tast de diferents vins seleccionats.

Es descobrirà la importància de la vinya, el clima i l’enologia, transportar-nos a la feina dels viticultors i els elaboradors, sense deixar a banda la copa, tan imprescindible per gaudir i assaborir un vi.

La copa és un element diferencial en una degustació. El seu gruix, mida, transparència i forma incideixen en la manera com percebem els aromes i sabors del vi i a la vegada, actuen com a guia per als nostres sentits.

El primer que va parlar sobre la importància de l’elecció d’una copa de vi en la degustació d’un vi va ser Claus J. Riedel a finals dels anys cinquanta. Va ser l’encarregat de modificar la cristalleria tradicional i introduir copes específiques per beure cada vi. Va demostrar que les formes de cada copa determinen la percepció de la beguda. Des d’aquest moment, la marca Riedel s’ha consolidat com a referents de les copes d’alta qualitat.

Paco de la Rosa i Torelló
Brigadier
Introducció al tast de vins efectuat durant el “Tast Riedel Experience” organitzat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, celebrat el 22 de gener del 2024 al WITO d’Euroselecció de Barcelona.