Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el gener 19 2024

Nova entrega de la microvinificació 2 anyades de Torelló Viticultors!

Imatge de l'ampolla del vi escumós corpinnat 2 anyades 2019 2020 Brut Nature de Torelló Viticultors

Imatge de l’ampolla del vi escumós corpinnat 2 anyades 2019 2020 Brut Nature de Torelló Viticultors

Nova entrega de la microvinificació 2 anyades, Torelló 2a 19/20 Brut Nature. Un corpinnat cupatge de 2 anyades molt diferents, una seca (2019) i una altra molt plujosa (2020) de les 3 varietats tradicionals ecològiques Xarel·lo, Macabeu i Parellada de la nostra finca Can Martí.

Com va ser la verema del 2019?

2019 es recorda com un any sec en general, amb dues onades de calor molt intenses a l’estiu i unes pluges a finals de juliol, agost i principis de setembre molt ben rebudes. El raïm va presentar un estat sanitari perfecte i en quantitat similar a l’any anterior. Els vins base van presentar una bona acidesa que ens va permetre elaborar escumosos de llarga criança.

Com va ser la verema del 2020?

2020 es recorda com un any molt plujós entre octubre i maig, en canvi l’estiu va ser molt sec -no va ploure ni un sol dia-. Vam tenir un menor quantitat de raïm i es va haver de parar molta atenció al cicle vegetatiu i al procés de verema.

Quin és cupatge del vi escumós corpinnat 2 anyades 2019 2020 Brut Nature?

 • Anyades:
  • 51% anyada 2019.
  • 49% anyada 2020.
 • Varietats de raïm:
  • 41% Xarel·lo.
  • 36% Macabeu.
  • 23% Parellada

Tot el raïm del vi escumós corpinnat 2 anyades 2019 2020, prové de la nostra Finca ecológica Can Marti.

Com s’ha elaborat el vi escumós corpinnat 2 anyades 2019 2020 Brut Nature?

El raïm arriba sencer al celler, i previ pas per la taula de selecció, es fa un premsat suau de cada varietat. A les nostres premses disposem de la tecnologia Inertys que protegeix el most de la oxidació en el moment del premsat. A l’hivern es realitza el cupatge de les diferents varietats, l’embotellat i posteriorment la segona fermentació en ampolla.

Quina és la criança del vi escumós corpinnat 2 anyades 2019 2020 Brut Nature?

Mínim de 36 mesos en ampolla. Cada any es realitza el poignettage (agitació de l’ampolla), que fa que els llevats tornin a barrejar-se amb el vi. D’aquesta manera l’escumós s’enriqueix en aromes i sabors. És un Brut Nature sense addició de sucres. A la contraetiqueta s’indica la data de desgorjament.

Quina és nota de tast del vi escumós corpinnat 2 anyades 2019 2020 Brut Nature?

Color groc daurat d’intensitat mitjana, bombolla molt fina i despreniment constant. En nas és intens i complex, en un primer atac presenta uns aromes de fruita blanca madura com la pera i cítrics com l’aranja. Posteriorment apareixen notes torrades procedents de la llarga criança. En boca és sec, estructurat i molt equilibrat, amb bona acidesa, destaquen fines i elegants notes amargues que es barregen amb notes d’herbes mediterrànies tant característiques de la Finca Can Martí.

Amb quins plats pot maridar el vi escumós corpinnat 2 anyades 2019 2020?

Tapes elaborades a carns guisades o peixos al forn, en definitiva és molt gastronòmic.

Què es el projecte microvinificacions de Torelló Viticultors?

El Torelló 2a (2 anyades) Brut Nature és una edició limitada i singular que expressa la voluntat del celler d’experimentar en diferents formes d’elaboració d’un vi escumós corpinnat. Forma part del projecte de Microvinificacions, la recerca de noves sensacions en produccions de petites quantitats, ja siguin de vins escumosos o vins tranquils.