Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el juliol 17 2023

Pau Arenós “Veig Corpinnat com una marca ben construïda”

Pau Arenós i Paco de la Rosa Torelló

Pau Arenós i Paco de la Rosa Torelló

El protagonista de l’entrevista del mes de juliol és el periodista Pau Arenós. En Pau escriu sobre cultura gastronòmica des dels anys 90, ha publicat 17 llibres (11 d’ells de gastronomia) i és editor del web Cata Mayor de El Periódico de Catalunya a més de columnista, entrevistador i reporter.

Com a crític gastronòmic que ets, quants restaurants has visitat a la teva vida? D’aquestes visites neixen els teus llibres?

No sabria dir-ho amb exactitud, però un càlcul ràpid dels últims 25 anys deixa la xifra d’uns 8.000. No sé si són molts o pocs, però suficients per mi, el meu estómac i fetge i la resta d’òrgans que em mantenen viu i, més o menys, en forma. Els llibres neixen de les millors (i pitjors) experiències, amb l’intent d’explicar que la gastronomia forma part de sistemes culturals complexos. En definitiva, contar històries al voltant de la taula.

Com veus la gastronomia catalana?

Veig un moment d’impàs entre la gran revolució que hem viscut (la tecnològica emocional) i la gran revolució que està per vindre, i que no sé imaginar. Com ens afectarà la IA? Un enciam encara serà un enciam? Hi haurà una cuina ‘natural’ per les elits i una altra artificial per les masses? Els cuiners catalans, com tots els altres, hauran de prendre decisions… Ah, i el canvi climàtic. Terrorífic.

Veiem a les teves xarxes que t’agrada molt cuinar…

Sí, és un impuls irrefrenable: menjar a un restaurant i voler cuinar immediatament allò que he menjat. A la meva manera i d’acord amb les meves limitacions. He publicat dos llibres de receptes pròpies, l’últim, ‘Cocina en casa’, i el propòsit és aportar bones idees, i senzilles.

Parlem de bombolles, com veus la marca Corpinnat?

Veig una marca ben construïda i amb una qualitat i un compromís innegociables. El repte és convertir la marca en substantiu, que sigui una paraula d’ús comú i que la gent, de la mateixa manera que demana un cava i un xampany, demani una copa de corpinnat.

Finalment, a una illa deserta només et pots emportar 3 vins, quins vins o de quins estils t’emportaries?

Un escumós (Corpinnat, és clar), un borgonya i un priorat. I un kit per potabilitzar aigua.