Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el juny 8 2022

Torelló Viticultors aconsegueix un èxit sense precedents, guanyant una medalla de platí, una d’or i una de plata en els Decanter World Wine Awards 2022

El corpinnat Torelló Collection Brut Nature 2011 ha sigut distingit amb la medalla de platí i 97 punts. El corpinnat Tradicional Brut Nature 2016 ha guanyat la medalla d’or i 95 punts. I el corpinnat Gran Torelló 2014 la medalla de plata i 92 punts.

La revista britànica Decanter va publicar ahir, dimarts 7 de juny del 2022, la llista de premiats del seu influent concurs de vins, el Decanter World Wine Awards 2022. El jurat d’aquest concurs, format per diversos Masters of Wine, Masters Sommelier i grans professionals del món del vi i del tast, han atorgat la medalla de platí al Corpinnat Torelló Collection Brut Nature 2011, la medalla d’or al Corpinnat Tradicional Brut Nature 2016 i la medalla de plata pel Corpinnat Gran Torelló 2014.

Un procés de deliberació acurat

El procés de selecció dels vins premiats ha sigut llarg. Durant l’última setmana del mes d’abril del 2022, més de 300 experts internacionals (entre ells Sarah Jane Evans MW, Pedro Ballesteros MW, Andrew Jefford, Michael Hill Smith MW…) es van reunir a Londres per avaluar gairebé 18.500 vins.

D’aquesta avaluació es van seleccionar les medalles de bronze, plata i or. De la selecció de medalles d’or, diferents jutges van tornar a tastar els vins per decidir quins vins mereixien guanyar la medalla de platí. La precisió en els resultats és molt acurada, ja que un vi que guanya una medalla de platí és tastat més de cinc vegades.

Tres corpinnats de llarga criança

El corpinnat Torelló Collection Brut Nature 2011 rendeix homenatge al fundador Francesc Torelló, qui el 1951 va elaborar la primera ampolla d’escumós a Torelló Viticultors. És un cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Parellada de la collita 2011, amb més de 10 anys de criança i de la que només s’han desgorjat 809 ampolles de 75 cl i 50 magnums.

Torelló Collection 2011 Platinum Medal Decanter Wine Awards

Torelló Collection 2011 Platinum Medal Decanter Wine Awards

El corpinnat Tradicional Brut Nature 2016, guanyador de la medalla d’or, és un cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Parellada. És un dels escumosos més clàssics de Torelló Viticultors. Té una criança mínima de 60 mesos en ampolla. Cada any es realitza el poignettage (procés d’agitació d’ampolla) perquè els llevats es posin en suspensió amb el vi, i guanyin més aromes i sabors. El degollament es fa sense addició de sucres.

Torelló Traditional Brut Nature 2016 Gold MEdal

Torelló Traditional Brut Nature 2016 Gold MEdal

El corpinnat Gran Torelló Brut Nature 2014 és un cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Té una criança mínima de 80 mesos en tap de suro natural. Com la resta de corpinnats Brut Nature de Torelló Viticultors, també se li fa el poignettage, la clarificació manual i el degollament sense addició de sucres.

Gran Torelló Silver Medal Decanter

Gran Torelló Silver Medal Decanter

Tots els corpinnats de Torelló Viticultors tenen origen en les vinyes ecològiques de la Finca de Can Martí, situada a Gelida (Alt Penedès) i el raïm és collit a mà i transportat en petits remolcs de 2500 kg.