Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el febrer 27 2024

Torelló Viticultors rep el certificat Bureau Veritas de compliment del reglament Corpinnat

Torelló rep el certificat de Bureau Veritas pel compliment del reglament Corpinnat

Torelló rep el certificat de Bureau Veritas pel compliment del reglament Corpinnat

Un any més, hem rebut el certificat de Bureau Veritas, confirmant el nostre compromís amb el reglament de la marca col·lectiva Corpinnat. Aquest reconeixement reflecteix el nostre ferm compromís, atenint-nos a les següents especificacions:

  • Les nostres vinyes de la Finca Can Martí són ecològiques i formen part del territori Corpinnat.
  • La verema la realitzem de forma manual.
  • El raïm procedeix de varietats històriques, almenys en un 90%.
  • Com a mínim el 75% del raïm procedeix de vinyes pròpies o de vinyes vinculades a l’elaborador, mitjançant un contracte mínim de tres anys.
  • Tot el vi escumós corpinnat que elaborem, mitjançant el mètode tradicional, l’elaborem en el nostre celler.
  • La criança mínima és de 18 mesos.

Què és Bureau Veritas?

Bureau Veritas és una empresa fundada l’any 1828, líder en proves, inspecció i certificació, i que té presencia en més de 140 països. Ofereix solucions per garantir la qualitat, seguretat i sostenibilitat d’actius, productes, infraestructures i processos en diferents sectors.

Des de la creació de la marca col·lectiva Corpinnat, Bureau Veritas és l’empresa encarregada d’auditar el compliment del reglament per part dels cellers que formen part de Corpinnat.

El reglament Corpinnat

La marca col·lectiva Corpinnat és una certificació que garanteix la qualitat i l’autenticitat dels vins escumosos produïts a la regió vinícola del Penedès, Catalunya, estat espanyol. Aquest reglament Corpinnat estableix estàndards estrictes que han de complir els productors per obtenir aquesta denominació.

Entre els requisits s’inclouen pràctiques agrícoles sostenibles, verema manual, ús de varietats de raïm històriques, control del procés d’elaboració al celler del productor i una criança mínima en ampolla. En resum, Corpinnat s’assegura que els vins escumosos que porten aquesta etiqueta representen l’excel·lència i la tradició de la regió del Penedès.

El compliment del reglament Corpinnat per part de Torelló

Des de Torelló Viticultors, estem encantats de rebre, una vegada més, el certificat de Bureau Veritas, que realça el nostre compliment amb el reglament de Corpinnat. Aquest reconeixement és un testimoni del nostre compromís infrangible amb la qualitat i l’autenticitat en cada ampolla de vi escumós Corpinnat que elaborem.