Publicado por: torello
Publicado el setembre 7 2022

Un llibre explica la biografia del nostre besavi: Marc Mir, memòria d’una vida

Marc Mir. Memòria d'una vida.
Marc Mir. Memòria d’una vida.

La vida d’en Marc Mir i Capella de Can Guineu, propietari agrari del s XIX, ha deixat una petjada molt important a la historia del Penedès. La seva biografia queda recollida en un llibre publicat per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia amb el suport d’Ernestina Torelló. Els autors Antoni Romeu, Carme Ballesta i Ramon Rovira, destaquen a la introducció que: “Marc Mir és, sense cap mena de dubte, un dels sadurninencs més coneguts de tots els temps. Va néixer l’any 1851 a la ciutat de Barcelona, i la seva vida cobreix tota la segona meitat del s XIX, fins el 1903. Com a hereu d’una de les cases més importants de Sant Sadurní d’Anoia, Can Guineu, estava destinat a ser una personalitat important al poble, però també es va guanyar aquesta condició pels mèrits adquirits quan va assumir el lideratge en la lluita contra la fil·loxera”

I l’Ernestina Torelló, besneta d’en Marc Mir i presidenta del nostre celler ressalta la seva tasca política: “D’una banda, com a Alcalde de Sant Sadurní, en que va destacar per l’impuls d’infraestructures i equipaments, però també com a diputat provincial, posició des de la qual va empènyer el govern a facilitar la importació de plantes i sarments resistents a la fil·loxera i a reduir els impostos dels vins naturals, entre d’altres mesures”

Ens sentim hereus d’aquest valuós llegat i agraïm als autors i a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia aquest nou reconeixement a la figura d’un home culte, sensible i compromès en el progrés i el desenvolupament de la seva estimada terra.