Publicado por: Xavi Aranda
Publicado el juny 20 2022

Com es decideix una medalla de platí als Decanter Wold Wine Awards?

Com es decideix una medalla de platí als Decanter Wold Wine Awards?

El procés de decisió és llarg i consensuat. Un vi amb medalla de platí pot haver sigut tastat més de 5 vegades.

Fotografia del Torelló Collection 2011 guardonat amb la medalla de platí dels Decanter World Wine Awards 2022

La setmana passada us vam anunciar, amb molt d’orgull, que havíem guanyat tres medalles als Decanter World Wine Awards. Concretament, el Torelló Collection 2011 va guanyar la medalla de platí, amb una puntuació de 97 punts, el Torelló Tradicional Brut Nature 2016 va guanyar la medalla d’or, amb una puntuació de 95 punts, i el Gran Torelló 2014 va guanyar la medalla de plata, amb una puntuació de 92 punts.  Per nosaltres és un èxit sense precedents, ja que mai havíem guanyat tantes medalles juntes en el Decanter World Wine Awards.

El Decanter World Wine Awards és un dels premis de vins més prestigiosos del món. Organitzat per la revista britànica Decanter, té un procediment molt rigorós a l’hora de puntuar els vins que s’hi presenten. A l’edició del 2022 s’hi van presentar un total de 18.244 vins de 54 països diferents. 250 experts, entre ells 41 Masters of wine i 13 Master Sommeliers, van dictaminar que 50 vins s’emportaven el Best in Show, 163 vins s’emportaven la medalla de Platinum, 678 vins s’emportaven la medalla d’or, 5900 vins s’emportaven la medalla de plata i 8074 s’emportaven la medalla de bronze.

Els 250 experts van començar a tastar les 18244 mostres de vi a finals d’abril. El procediment comença cercant els vins que mereixen guanyar la medalla de bronze, la medalla de plata i la medalla d’or. Un cop tenen seleccionats aquests vins, tornen a tastar els vins que mereixen ser guanyadors d’una medalla de platí. En tot el procés, un vi pot haver sigut tastat un total de 5 vegades.

En paraules de Michael Hills Smith, Master of Wine, ‘DWWA is una de les competicions on les medalles d’or son tastades més d’una vegada. Per aquest motiu guanyar una medalla d’or certifica que realment s’ha guanyat un or’.

Sarah Jane Evans, Master of Wine, destaca que “Guanyar una medalla de platí és quelcom realment excepcional. La medalla de platí és pujar a un nivell estratosfèric”.

En aquest vídeo de Decanter es pot observar com és el procés de deliberació de les medalles de Platí.

Sens dubte, per nosaltres és un premi molt important.