Publicado por: Claudia Satorre
Publicado el març 11 2020

Llevats ecológics propis

Torelló produirà llevats ecològics propis

L’objectiu de l’estudi és la producció d’un llevat ecològic per a l’elaboració d’escumosos del Penedès.

Vista a través de microscopi de ferments ecològics per produir llevats ecològiques pròpies.

Desembre 2019

El projecte Ecollevats, dut a terme gràcies a la col·laboració entre INCAVI, el clúster INNOVI i cinc cellers del Penedès, entre els quals es troba Torelló, arriba a la seva fi després de tres anys de recerca.

L’objectiu de l’estudi és la producció d’un llevat ecològic per a l’elaboració d’escumosos del Penedès. Els llevats tenen una gran importància en el procés d’elaboració dels vins, ja que són les responsables de la seves aromes secundàries i també són, en part, responsables de la qualitat organolèptica d’aquests.

Encara que actualment la majoria d’empreses vinícoles treballen amb llevats comercials, Torelló fa diversos anys es va decidir per la utilització de llevats propis de les vinyes del Penedès, apostant així per la diferenciació i la personalització dels seus vins. La utilització dels llevats propis permet un major control en el procés de fermentació, així com el treballar amb la biodiversitat autòctona de la zona.

L’ecologia i el valor del territori, el quilòmetre zero, són alguns dels pilars sobre els quals treballa Torelló. Això va fer que el celler apostés des del principi per col·laborar amb aquest innovador projecte. Gràcies als resultats de l’estudi d’Ecollevats, a partir de setembre els cellers que així ho desitgin podran comprar aquests ferments ecològics i utilitzar-los en la fermentació dels seus vins.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top