Publicado por: torello
Publicado el maig 15 2020

Poda en verd

Fotografia de la Poda en Verd a la Finca Can Martí de Torelló Viticultors

Poda en Verd a la Finca Can Martí de Torelló Viticultors

És moment de poda en verd a Torelló, sens dubte un dels moments més importants de l’any a la vinya. És ara a la primavera quan determinarem la quantitat de producció de la collita.

El que fem amb la poda en verd és seleccionar els raïms que volem que creixin, eliminant l’excés de brots i els que veiem que no són fèrtils. Limitem la producció en pro de la qualitat, ja que en deixar només uns pocs brots, la sàlvia i els nutrients de la planta aniran directament a aquests fruits que hem deixat, donant-los més força i vigor. L’aliment de la planta no es perdrà ni en la fusta ni es repartiran entre altres branques.

A més de decidir quants raïms deixarem per cada cep, és una manera de crear condicions favorables per al seu desenvolupament. Netegem la planta de fulles i branques, permetent que hi hagi una major ventilació i major entrada dels raigs de sol. Així evitem que es creïn microclimes dins de la planta i que es creïn humitats. També la poda en verd ajuda al fet que els tractaments fitosanitaris siguin més efectius.

Igual que en la poda d’hivern i en la verema, a la Finca Can Martí, aquest procés el realitzem de manera totalment manual. És una labor costosa, però que sens dubte ajudarà a determinar una bona qualitat del raïm.

Fotografia de restes de poda en verd a la Finca Can Martí

Poda en verd a la Finca Can Martí